Magazine 06 - 2022

Magazine 06 - 2022

Verschijnt in week 51
Header afbeelding

LRCH 4D Challenge - Programma

De LRCH 4D Challenge is het mooiste internationale evenement voor sportieve Land Rover rijders, door teams uit binnen- en buitenland gedurende 4 dagen op uitdagende wijze hun grenzen te laten verleggen

Tijdens de LRCH 4D Challenge strijden de deelnemers in teams van 2 personen (man en/of vrouw) gedurende vier dagen tegen elkaar. Het programma is altijd afwisselend en bevat tal van uitdagende opdrachten die zowel het doorzettings- als het uithoudingsvermogen en de rijvaardigheid stevig op de proef stellen.

Per editie is het programma grotendeels een verrassing voor de deelnemers. Tijdens een briefing-bijeenkomst wordt het programma op hoofdlijnen aan de deelnemers kenbaar gemaakt. Deze vindt ongeveer 2 maanden voorafgaand aan LRCH 4D Challenge plaats. Ook wordt dan aan de teams uitleg gegeven hoe zij zich de resterende tijd verder kunnen voorbereiden qua conditie en uitrusting.

Gedurende de wedstrijddagen zijn de teams volledig op zichzelf aangewezen qua voeding en verzorging. Wel is een fysiotherapeut en EHBO aanwezig.

Deelnemers moeten beschikken over een goede conditie Dat wil zeggen dat je 10 KM kunt hardlopen en geen moeite hebt met 40 KM fietsen op een mountainbike. Tot slot moet je ook goed kunnen zwemmen. Deelname kan met ieder type Land Rover. De auto moet goedgekeurd zijn voor gebruik op de openbare weg en minimaal zijn voorzien all terrain banden. Modderbanden, snorkel en lier zijn niet noodzakelijk.

De proeven die kunnen behoren tot de LRCH 4D Challenge zijn onder andere:

  • Land Rover trials: rij- en navigatievaardigheden
  • Survival runs: lange afstand loop gecombineerd met hindernissen
  • Kanoraces: oriëntatie-opdrachten op het water
  • Mountainbiken: oriëntatie-opdrachten op afwisselende parcoursen
  • Specials: hersenkrakers en groepsopdrachten

Tijdens de voorbereiding verdient het aanbeveling om de videoverslagen van eerdere edities te bekijken. Deze zijn te vinden op het LRCH YouTube kanaal.

Eindklassement

Voor zowel de autoproeven als de fysieke proeven worden telkens punten toegekend. Bij niet deelnemen aan een proef of bijvoorbeeld te laat binnenkomen worden strafpunten gegeven. Per dag wordt de volledig tussenstand van de resultaten bekend gemaakt. Op de laatste dag wordt na de finale  proef de eindstand opgemaakt en wordt de klassering van alle teams bekend gemaakt. De eerste drie teams verschijnen op het erepodium om daar hun prijzen in ontvangst te nemen. Alle deelnemers ontvangen een diploma.

Volgende editie

De vierde editie | The Next Level wordt georganiseerd van 25 tot en met 28 mei 2022.

English

For information in English, click here.