Magazine 05 - 2023

Magazine 05 - 2023

Verschijnt in week 39
Header afbeelding

Terugkeer van een icoon

Land Rover Classic schrijft het volgende hoofdstuk in de rijke historie van de Land Rover Defender. Het bouwt 25 exemplaren van de Land Rover Defender Works V8 Trophy, gebaseerd op de vorige generatie Defender van 2012-2016. Bijzondere bijkomstigheid voor kopers: met deze auto mogen zij deelnemen aan een exclusieve competitie op het landgoed van Eastnor Castle.

Wie dacht dat je de uitsluitend nog de New Defender als nieuwe Defender kon kopen bij Land Rover, komt bedrogen uit.
Land Rover Classics, de workshop voor klassieke Land Rovers, heeft de rekken vól staan met auto’s die nog in nieuwstaat gebracht moeten worden, maar kennelijk hebben ze nog wat tijd om een ander projectje er tussendoor te fietsen.

De Land Rover Defender Works V8 Trophy wordt door Land Rover Classic volledig nieuw opgebouwd. De modellen worden voorzien van een 5,0-liter V8-benzinemotor met 297 kW (405 pk), 8-traps ZF-automaat, verbeterde remmen en een opgewaardeerd onderstel. Ook wordt een uitgebreide reeks aanpassingen doorgevoerd specifiek gericht op off-roadgebruik.

De 25 exemplaren van de Works V8 Trophy worden gebouwd als Defender 90 en 110, allemaal in de unieke carrosseriekleur Eastnor Yellow en met stalen 16-inchwielen in dezelfde kleur. De wielkastranden worden uitgevoerd in contrasterend Narvik Black, net als de motorkap en de achterdeur. Kopers kunnen ook rekenen op LED-koplampen, Heritage-grille, unieke Land Rover Trophy-badges en – voor deelname aan het evenement bij Eastnor Castle – specifieke en gepersonaliseerde decoraties.

Om je alvast in de stemming te brengen: De prijzen beginnen in het Verenigd Koninkrijk bij 195.000 pond voor de 90-versie….

Meer over deze unieke auto in het LRCH Magazine #2

Bekijk hier de video.