Magazine 02 - 2024

Magazine 02 - 2024

Verschijnt in week 14
Header afbeelding

Range Rover Velar maakt serie bijna compleet

Met de komst van de nieuwe Range Rover Velar P400e Plug-in Hybride is bijna het gehele leveringsprogramma van Land Rover ge-electrificeerd. Bijna, want de grote Discovery is de laatste waar het wachten op is om met een stekker aan te kunnen sluiten.

De Range Rover Velar – gepositioneerd tussen de Range Rover Evoque en de Range Rover Sport – biedt klanten de perfecte balans tussen design en technologie. En vanaf nu ook met elektrische power. De Velar P400e combineert efficiency met performance dankzij een 221 kW (300 pk) sterke 2.0 liter viercilinder Ingenium-benzinemotor en een 105 kW sterke elektromotor. Het systeemvermogen bedraagt maar liefst 297 kW (404 pk) met een systeemkoppel van 640 Nm. Dit resulteert in een acceleratie van 0 naar 100 km/uur van slechts 5,4 seconden.

P400e Plug-in Hybride

De geavanceerde elektromotor wordt gevoed door een 17,1 kWh lithium-ion-accu, geplaatst onder de vloer van de bagageruimte. Met Fast Charging (32 kW gelijkstroom) is de accu in een half uur van 0 tot 80 procent op te laden. Met een wallbox thuis, met een capaciteit van 7 kW, kan dat in 1 uur en 40 minuten. Met een volle accu kan deze nieuwe Range Rover Velar P400e tot wel 53 kilometer volledig elektrisch en lokaal emissievrij rijden. De puur elektrische actieradius is ruim voldoende voor het meeste woon-werkverkeer (ongeveer 20 kilometer in Nederland) in de EV-modus zonder onderweg te moeten opladen. Het gemiddelde brandstofverbruik is beperkt tot 2,2 l/100 km* met een gemiddelde CO2-emisise van 50 g/km*.

Drie rijmodi P400e

De Velar P400e heeft drie rijmodi: EV, HYBRID en SAVE. In de EV-modus (Electric Vehicle) drijft uitsluitend de elektromotor de auto aan. In de HYBRID-modus – de standaardinstelling – werken de benzine- en elektromotor optimaal met elkaar samen. Het systeem past de werking van de aandrijflijn automatisch aan aan de rijomstandigheden en de resterende acculading. De functie Predictive Energy Optimization (PEO) integreert op slimme wijze route- en GPS-locatiegegevens om de efficiency en het comfort voor de geselecteerde reis te maximaliseren. Tot slot is er de SAVE-modus – deze geeft prioriteit aan de verbrandingsmotor om de acculading te sparen voor inzet later tijdens de reis, bijvoorbeeld bij het binnenrijden van stedelijk gebied.

Nieuw infotainment systeem

De nieuwe Velar is uitgerust met het nieuwste Pivi-infotainmentsysteem. Het slimme en intuïtieve systeem biedt de gebruiker nog meer digitaal gebruiksgemak. De nieuwe Range Rover Velar is gebaseerd op de geavanceerde Electronic Vehicle Architecture (EVA 2.0). Die ondersteunt een breed gamma nieuwe technologieën om ervoor te zorgen dat de auto altijd verbonden is en te allen tijde geheel up-to-date.

Pivi is met gebruiksgemak in het achterhoofd ontwikkeld. Een eenvoudige interface vermindert het aantal interacties om de veiligheid te vergroten. Het systeem biedt haarscherpe nieuwe graphics en een zeer hoge reactiesnelheid. Dankzij de nieuwe elektrische EVA 2.0-architectuur zijn de schermen en het navigatiesysteem binnen enkele seconden klaar voor gebruik, bovendien heeft het systeem een eigen stroombron. Klanten hebben ‘over-the-air’ toegang tot software-updates, waardoor ze niet meer naar een dealer hoeven te gaan voor updates.

Dankzij de nieuwste embedded dual-sim technologie met twee LTE-modems kan het systeem meerdere functies tegelijk vervullen, zoals streaming van media en het downloaden van software-updates (SOTA) zonder dat de prestaties daaronder lijden. De geavanceerde connectiviteit zorgt ook voor minimale onderbrekingen vanwege weggevallen dekking, want het systeem scant de netwerkproviders voor het sterkste signaal.

Het streamen van muziek en media was nog nooit zo makkelijk. Spotify is voor het eerst direct geïntegreerd in het infotainmentmenu. Bovendien is het mogelijk om twee telefoons tegelijk te koppelen via Bluetooth-technologie.

De nieuwe Range Rover Velar is per direct te bestellen. Prijzen beginnen bij € 75.928,- voor de efficiënte P400e Plug-in Hybrid. De D200 is verkrijgbaar vanaf € 78.224,-.

Meer informatie over de vernieuwde Range Rover Velar is te vinden op de website van Jaguar Land Rover Nederland.


Klik op beeld voor de video