Magazine 02 - 2024

Magazine 02 - 2024

Verschijnt in week 14
Header afbeelding

Range Rover gebouwd volgens 'social distancing'

De eerste Range Rover uit de fabriek in Solihull gerold sinds de tijdelijke productiepauze die vanwege het coronavirus was ingelast. Deze Range Rover is volledig geproduceerd volgens de nieuwe ‘social distancing’-maatregelen die Jaguar Land Rover heeft genomen om medewerkers te beschermen.

De maatregelen bevatten effectieve maatregelen rondom ‘social distancing’, hygiëne en gezondheidsmonitoring. Die zijn getroffen na een uitgebreide evaluatie van alle productielijnen, technische faciliteiten, kantoorruimtes en gemeenschappelijke ruimtes. Zo kan Jaguar Land Rover een gefaseerde herstart van de productie realiseren waarbij de gezondheid en het welzijn van werknemers volledig centraal staan.

Diverse maatregelen

Medewerkers zullen veel veranderingen merken. Zo zijn er onder meer temperatuurcontroles met thermische camera’s, wordt er twee meter afstand gehouden tussen medewerkers, zijn er persoonlijke beschermingsmiddelen waar die afstand niet mogelijk is, worden er eenrichtingssystemen geïntroduceerd en de fabrieken extra gereinigd. Jaguar Land Rover biedt elke medewerker een herbruikbaar mondkapje en vraagt collega’s aanvullende acties te ondernemen, zoals het invullen van een online medische vragenlijst, het ondertekenen van een gezondheidsverklaring en het thuis controleren van hun temperatuur voordat zij aan hun dienst beginnen.

Stay safe. Be kind. Stay well.

Grant McPherson, Executive Director, Manufacturing bij Jaguar Land Rover, zegt: “People will be experiencing many emotions, ranging from worry about hygiene to relief at being able to return to work and excitement at seeing colleagues again. The health and wellbeing of our employees has been our primary concern in the build-up to this point. Throughout the coming months, I know that as a team we will do all we can to ‘Stay safe. Be kind. Stay well’.” 

Productie hervatten

De productie van Jaguar- en Land Rover-voertuigen is deze week ook hervat in Nitra (Slowakije) en Graz (Oostenrijk). Vorige week begon het team van het Engine Manufacturing Centre in Wolverhampton (VK) weer met het bouwen van Ingenium-motoren om de geleidelijke terugkeer naar de voertuigproductie mogelijk te maken. De joint venture-fabriek van het bedrijf in Changshu (China) is sinds half februari operationeel, aangezien de autoverkoop daar herstelt en klanten na de versoepeling van de lockdown weer terugkeren naar de showrooms. Aangezien landen de ‘social distancing’-richtlijnen versoepelen en retailers over de hele wereld heropenen, zal de herstart van de productie in de andere fabrieken van het bedrijf te zijner tijd worden bevestigd.