Magazine 02 - 2024

Magazine 02 - 2024

Verschijnt in week 14
Header afbeelding

Nieuwe varianten Defender

NIEUWE VARIANTEN DEFENDER BESCHIKBAAR, WAARONDER LUXUEUZE DEFENDER 130 OUTBOUND

 

  • Maak het onmogelijke mogelijk: meer keuzemogelijkheden voor Defender klanten dankzij tal van nieuwe varianten
  • Op avontuur in luxe: nieuwe Defender 130 Outbound perfecte partner voor extreme avonturen, met vijf zitplaatsen en voldoende ruimte voor alle vereiste uitrusting
  • Verbeterde motoren: bestaande motoren opnieuw zuiniger en schoner. Defender 130 met acht zitplaatsen nu leverbaar met 368 kW (500 pk) sterke Supercharged V8, waarmee comfort en verfijning samengaan met krachtige prestaties: 0-100 km/h in 5,7 seconden1
  • County Exterior Pack: nieuw designpakket voor Defender 110, geïnspireerd door erfgoed van Defender, biedt meer ruimte voor personalisatie
  • Nu leverbaar: Defender 130 Outbound en V8-versie nu te configureren op nl

 

Utrecht, 26 april 2023 – Het aanbod van de Defender is verder uitgebreid met de Defender 130 Outbound en de Defender 130 V8 met 368 kW (500 pk) sterke Supercharged V8-motor. Ook is de Defender 110 nu leverbaar met het door een klassieke uitvoering geïnspireerde County Exterior Pack. Deze nieuwe toevoegingen verruimen de keuzemogelijkheden voor Defender klanten, terwijl ze kunnen blijven vertrouwen op bekende offroad-capaciteiten en superieur comfort.

Mark Cameron, Managing Director, Defender: “Defender 130 Outbound is an incredibly desirable addition to the Defender family, for our most adventurous clients who love to get out and explore and need greater load carrying space with a five-seat configuration. Its unique design enhancements and spacious interior provide a compelling blend of capability and practicality. The 4×4 family offers something for everyone, with the introduction of the V8 powertrain to Defender 130, while the new County Exterior Pack celebrates Defender’s roots with a modern take on a classic design.”

Defender 130 Outbound: op avontuur in ultieme luxe

De nieuwe Defender 130 Outbound maakt het onmogelijke mogelijk dankzij een nooit eerder vertoonde combinatie van interieurruimte, luxe en offroad-capaciteiten. Hij is alleen leverbaar met vijf zitplaatsen en daarmee extra geschikt voor stoere en avontuurlijke tochten. Zo heeft iedereen met een actieve en avontuurlijke lifestyle voldoende ruimte voor alle uitrusting die nodig is voor hun ontdekkingsreizen.

De nieuwe Defender 130 Outbound is ontworpen voor klanten die weten dat je altijd meer kunt presteren. Het model biedt de kans om ieder terrein in superieur comfort te verkennen – met een doelgericht interieur dat gemaakt is om alles te doorstaan waarmee avonturiers te maken krijgen.

Als ultieme expressie van alle kwaliteiten van de Defender is de 130 Outbound exclusief leverbaar met vijf zitplaatsen en tot 2.516 liter3 bagageruimte (1.329 liter3 met de tweede zitrij in gebruik). Daarmee kunnen avonturiers die de grootste mate van veelzijdigheid en bruikbaarheid wensen, moeiteloos op reis. De nagenoeg vlakke laadvloer (1,26 meter lang achter de tweede zitrij) biedt plaats aan alle uitrusting, van wetsuits tot kampeer- en klimuitrusting.

Dankzij unieke exterieurelementen springt de Defender 130 Outbound direct in het oog. Hij heeft een subtiele, doelgerichte uitstraling waarbij de bumpers en grille insert zijn afgewerkt in Shadow Atlas Matt, terwijl de side vents in Anthracite zijn uitgevoerd. Er zijn twee velgdesigns beschikbaar die het design van de Outbound complementeren: 20-inch lichtmetalen velgen in Gloss Black en 22-inch lichtmetalen velgen in Shadow Atlas Matt.

Het aanbod van carrosseriekleuren bestaat uit Fuji White, Santorini Black, Carpathian Grey en Eiger Grey, waarbij geblindeerde achterste zijruiten en D-stijl finishers in carrosseriekleur de uiterlijke stijlelementen voltooien. Voor klanten die superieure krasbescherming nodig hebben voor avonturen buiten de gebaande paden, is een Satin Protective Film leverbaar4.

 

Voor het interieur is er keuze uit luxueuze bekledingen in volledig Windsor leder of een combinatie van slijtvast Resist kunstleder en Robustec stof; materialen die qua gevoelsbeleving aansluiten op de lifestyle van Outbound-rijders. De bekleding is uitgevoerd in Ebony, met een Ebony Morzine dakhemel en Robustec afwerking van de middenconsole. Defender’s kenmerkende Cross Car Beam is uitgevoerd in Satin Black Powder Coat Brushed Finish.

Praktische toevoegingen bieden extra bescherming van het interieur aan het begin en einde van activiteiten. Stevige rubber vloermatten kunnen worden uitgevouwen om de achterbumper te beschermen bij het inladen van grote of zware spullen, zoals fietsen en koffers. Kleinere voorwerpen zijn veilig uit het zicht te houden dankzij extra opbergruimtes. Tevens bieden extra bevestigingsogen en een nieuw bagagenet de mogelijkheid om grote of kleine outdooruitrusting vast te zetten tijdens het rijden.

Het beproefde Intelligent All-Wheel Drive-systeem van de Defender zorgt in combinatie met Terrain Response 2® voor onvergelijkbare 4×4-capaciteiten, terwijl Electronic Air Suspension en Adaptive Dynamics tot de standaarduitrusting behoren. Geavanceerde offroad-rijtechnologie zorgt voor een moeiteloze en geruststellende voortgang over elk terrein, met de Electronic Air Suspension die tot 430 mm bodemvrijheid en een doorwaadhoogte van 900 mm toestaat.

De Defender 130 Outbound kan tot 3.000 kg5 trekken, waarmee alles variërend van jetski’s tot boottrailers en caravans met gemak kan worden getrokken. De luchtvering maakt het koppelen daarvan eenvoudiger: met knoppen in de bagageruimte kan de achterkant van de auto in hoogte variëren.

De Defender 130 Outbound is leverbaar als D300 met een 221 kW (300 pk) zescilinder Ingenium dieselmotor met MHEV-technologie voor optimale prestaties en een optimaal brandstofverbruik.

Defender 130 V8

Het aanbod van de Defender 130 is ook uitgebreid met de toevoeging van de 5.0 V8 Supercharged benzinemotor. Deze krachtbron biedt een overtuigende combinatie van prestaties, verfijning en capaciteiten. Met een vermogen van 368 kW (500 pk) en 610 Nm koppel stuwt hij de Defender 130 in 5,7 seconden van 0-100 km/h. Met de introductie van de V8 bestaat het aanbod van de achtzitter uit drie topmotoren, met de zescilinder Ingenium P400 (294 kW/400 pk) en D300 (221 kW/300 pk) als andere keuzemogelijkheden.

Een onopvallende styling is kenmerkend voor het exterieur van de Defender 130 V8. Hij is exclusief verkrijgbaar in Carpathian Grey of Santorini Black en te herkennen aan vier uitlaatpijpen, een contrasterend zwart dak met een glazen panoramadak met schuif-/kanteldeel vóór, V8-badge achter, Matrix LED-koplampen met kenmerkende dagrijverlichting, donkere achterlichten, Privacy Glass en 22-inch lichtmetalen velgen in Satin Dark Grey.

Het interieur is zowel luxueus als sportief dankzij 14-voudig elektrisch verstelbare en koel-/verwarmbare voorstoelen met memoryfunctie. De stoelen zijn afgewerkt in Ebony Windsor leder met Dinamica® Suedecloth en Robustec stof. Daarnaast kan de bestuurder rekenen op een verwarmbaar stuurwiel in Suedecloth, hemelbekleding in Ebony Morzine en Cross Car Beam in Satin Black. De Defender 130 V8 heeft ook climate control met vier klimaatzones, een verwarmbare derde zitrij en koel-/verwarmbare zitplaatsen op de tweede zitrij. Verder zijn Meridian Sound System, Head-Up Display, Interactive Driver Display en Cabin Air Purification Plus standaard.

Het bekroonde Pivi Pro-infotainmentsysteem omvat een 11,4-inch touchscreen, terwijl Software Over The Air-updates betekenen dat het systeem altijd up-to-date is. Draadloze Apple CarPlayTM 6 en Android Auto zijn standaard. What3words locatietechnologie is geïntegreerd in het navigatiesysteem voor het accuraat vinden van bestemmingen in de meest afgelegen locaties. Met de draadloze telefoonlader kunnen smartphones snel en zonder kabel worden opgeladen, terwijl Alexa voice AI7 intuïtieve controle over de meest belangrijke functies van de auto biedt.

County Exterior Pack voor Defender 1102

Klanten die op zoek zijn naar meer personalisatiemogelijkheden voor de Defender 1102 kunnen kiezen voor het nieuwe County Exterior Pack. Dat omvat unieke exterieurelementen die zijn geïnspireerd door de originele Defender County om het rijke erfgoed van deze 4×4 te eren.

Het County Exterior Pack is leverbaar op de Defender 1102 in de uitvoeringen S, SE en HSE. County-graphics op de portieren en zijkanten van de carrosserie vormen de meest in het oog springende toevoeging, terwijl dorpellijsten met verlichting en unieke County-graphic de bestuurder en passagiers verwelkomen bij het instappen. Markante 20-inch lichtmetalen velgen zijn leverbaar in twee afwerkingen, waaronder Gloss White om de kenmerkende esthetiek van het exterieurpakket aan te vullen.

De beschikbare kleurencombinaties zijn:

  • Carrosserie in Fuji White met dak en achterdeur in de nieuwe contrastkleur Tasman Blue, met transfer op de flanken met kleurverloop in Tasman Blue en dorpellijsten met verlichting.
  • Carrosserie in Santorini Black met dak en achterdeur in de nieuwe contrastkleur Tasman Blue, met transfer op de flanken met kleurverloop in Tasman Blue en dorpellijsten met verlichting.
  • Carrosserie in Tasman Blue met dak en achterdeur in de contrastkleur Fuji White, met transfer op de flanken met kleurverloop in Fuji White en dorpellijsten met verlichting.

Wat betreft de interieurkleuren en materiaalcombinaties zijn er verschillende mogelijkheden, waaronder bekleding in Resist en generfd of Windsor leder in Ebony. In combinatie met de lakkleuren Fuji White of Santorini Black is ook een combinatie met de bekledingskleuren Acorn en Lunar leverbaar.

De details van het interieur bestaan uit Robustec-afwerking van de console, met een Cross Car Beam die leverbaar is in Light Grey of White, waarmee een element van het County Exterior Pack ook terugkomt in het interieur.

Additionele verbeteringen

Een gemakkelijke Loadspace Floor Tray8 is voortaan standaard op alle uitvoeringen van de Defender 90 en Defender 130 met acht zitplaatsen. Dit nieuwe element met interne opbergruimte maakt een bijna vlakke laadvloer mogelijk, zodat er geen ruimte wordt verspild en de toegang tot de bevestigingsogen in de vloer behouden blijft. Dit nieuwe element komt ook beschikbaar als accessoire8 voor eigenaren van een bestaande Defender 90 en Defender 130.

De toegang tot de tweede zitrij van de Defender 90 is verbeterd met een nieuwe handgreep, een snel neerklapbare en verschuifbare voorpassagiersstoel en de introductie van een in delen (40:20:40) neerklapbare achterbank met middenarmsteun.

Verder zijn alle motoren opnieuw verder verbeterd, met lagere verbruiks- en emissiewaarden als resultaat.

De Defender 130 Outbound, Defender 130 V8 en Defender 110 met County Exterior Pack2 zijn per direct te bestellen.

 

1 Indien uitgerust met 22-inch velgen

2 County Pack alleen in China leverbaar op de Defender 90

3 Bruto bagageruimtevolume

4 Niet leverbaar op Fuji White
5 8.200 lbs in Noord-Amerika 

6 Apple CarPlay is een handelsmerk van Apple Inc. Gebruikersvoorwaarden van Apple Inc zijn mogelijk toepasbaar. Android Auto is een handelsmerk van Google LLC. De diensten die aangeboden worden door Apple CarPlay zijn afhankelijk van de beschikbare functies in uw land, raadpleeg https://www.apple.com/nl/ios/feature-availability/#apple-carplay voor meer informatie. De diensten die worden aangeboden door Android Auto zijn afhankelijk van de beschikbare functies in uw land, raadpleeg https://www.android.com/intl/nl_nl/auto/ voor meer informatie.

7 De functies in de auto dienen alleen te worden gebruikt door bestuurders wanneer het veilig is om dat te doen. Bestuurders moeten ervoor zorgen dat ze te allen tijde de volledige controle hebben over de auto. Amazon Alexa Voice AI is alleen beschikbaar in geselecteerde markten. Amazon, Alexa en alle gerelateerde logo’s zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of aanverwante bedrijven. Bepaalde functionaliteiten van Alexa zijn afhankelijk van smart home-technologie. Voor het gebruik van Amazon Alexa is een Amazon-account vereist.

8 Beschikbaar in het najaar van 2023

Beeld en tekst: Jaguar Land Rover Nederland b.v.