Magazine 05 - 2023

Magazine 05 - 2023

Verschijnt in week 39
Header afbeelding

New Defender V8 Bond Edition

Nieuwe, exclusieve Land Rover Defender V8 Bond Edition, ter ere van 25e james bond-film, ‘no time to die’

 

  • Unieke limited edition van Land Rover SV Bespoke, gebaseerd op onlangs geïntroduceerde Defender V8 met 386 kW (525 pk), verkrijgbaar als Defender 90 en Defender 110
  • Design geïnspireerd door Defenders die schitteren in No Time To Die; kenmerken zijn Extended Black Pack met 22-inch Luna Gloss Black velgen en Xenon Blue remklauwen voor; unieke details zijn ‘Defender 007’-badge op achterkant, ‘007’-instapverlichting, verlichte dorpellijsten en exclusieve opstartanimatie op Pivi Pro-infotainmentsysteem
  • Elke Defender V8 Bond Edition voorzien van SV Bespoke-logo en geëtst ‘One of 300’-logo
  • No Time To Die vanaf 30 september 2021 wereldwijd te zien in bioscopen
  • Ook voor Nederland: Land Rover Defender 90 V8 Bond Edition leverbaar vanaf € 218.428, Defender 110-variant vanaf € 223.837. Een persoonlijke Defender kan worden samengesteld op www.landrover.nl

 

Utrecht, 1 september 2021 – Land Rover SV Bespoke introduceert met de Land Rover Defender V8 Bond Edition een absoluut collector’s item voor de 007- en Defender-fans. Deze unieke uitvoering van de populaire Defender verschijnt ter ere van de rol van de SUV in de 25e James Bond-film No Time To Die, die vanaf 30 september wereldwijd in de bioscopen draait. De oplage is beperkt tot driehonderd stuks wereldwijd. De limited edition is leverbaar als Defender 90 en als Defender 110.

De look & feel van de unieke Land Rover Defender V8 Bond Edition is geïnspireerd door de Defenders die schitteren in de nieuwe Bond-film. Kenmerken zijn het Extended Black Pack, 22-inch Luna Gloss Black lichtmetalen wielen, Xenon Blue-kleurige remklauwen voor en een unieke ‘Defender 007’-badge op de achterkant.


Unieke opstartanimatie op Pivo Pro-infotainmentsysteem

In het interieur zet Land Rover SV Bespoke het 007-thema voort, onder meer met verlichte ‘Defender 007’-dorpellijsten en een speciaal ontwikkelde opstartanimatie op het Pivi Pro-infotainmentsysteem. Laatstgenoemde is een eerbetoon aan Land Rover’s langdurige samenwerking met de James Bond-franchise. Nog een kenmerk van de Bond Edition: in het donker projecteert de instapverlichting ‘007’ op de grond.


Slechts 300 exemplaren

Slechts driehonderd liefhebbers wereldwijd kunnen deze unieke Land Rover Defender V8 kopen. Om de exclusiviteit te benadrukken sieren een met laser geëtst ‘One of 300’-logo en het SV Bespoke-logo het interieur. Elk exemplaar wordt samengesteld door de personalisatie-experts van SV Bespoke in het Verenigd Koninkrijk.


5.0 lliter supercharged V8

Land Rover neemt de krachtige Defender V8 als basis, met onder de motorkap een 5.0 liter supercharged benzinemotor met liefst 386 kW (525 pk) vermogen en 625 Nm koppel. Schakelen gebeurt met een achttrapsautomaat. De Defender V8 90 accelereert in slechts 5,2 seconden van 0 naar 100 km/h en bereikt een topsnelheid van 240 km/h. Het model combineert V8-power – inclusief de heerlijke V8-soundtrack – met speciaal ontwikkelde wielophanging, specifieke vering- en dempinginstellingen, een nieuw Electronic Active Rear Differential en een specifieke transmissie-afstelling. Het resultaat: de meest dynamische Defender ooit.

 

Finbar McFall, Land Rover Brand Director, zegt: “The Land Rover Defender V8 Bond Edition is an exclusive take on the most powerful production Defender ever made, inspired by vehicles on screen in No Time To Die. It represents a meeting of two great British brands and is a unique celebration of Land Rover’s 38-year association with James Bond.”


Meer Land Rovers in No Time To Die

Niet alleen Defenders schitteren in de nieuwe film No Time To Die, ook twee Range Rover Sport SVR’s spelen een rol in de nieuwe 007-film. Bovendien komen ook een Range Rover Classic en Land Rover Series III voorbij. De 25e James Bond-film is geregisseerd door Cary Joji Fukunaga. Daniel Craig kruipt voor de vijfde en tevens laatste keer in de huid van James Bond 007, ooit bedacht door Ian Fleming. Vanaf 30 september draait de film in de bioscoop.

In No Time To Die is Bond niet langer in actieve dienst en geniet hij van een rustig leven in Jamaica. Zijn rust is van korte duur als zijn oude vriend Felix Leiter van de CIA opduikt om hulp te vragen. De missie om een ontvoerde wetenschapper te redden blijkt veel verraderlijker dan verwacht, waardoor Bond op het spoor komt van een mysterieuze schurk, gewapend met gevaarlijke nieuwe technologie.

Beeld: 007 © 1962 Danjaq, LLC and Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc.
007 is a trademark of Danjaq, LLC. All Rights Reserved.