Magazine 02 - 2024

Magazine 02 - 2024

Verschijnt in week 14
Header afbeelding

Verslag Trialdag 3 | 2022

Trial 15 mei 2022 | Weeze (D)

Gerecht voor een smaakvolle Trial dag….

Ingrediënten:

  • Ruim 2 handjes vol met gedreven commissieleden
  • Een ruime hoeveelheid enthousiaste deelnemers met hun Land Rover
  • Een stoffig of eventueel modderig offroad terrein
  • 4 listig uitgezette proeven
  • Teams-account
  • Doos met warme worsten
  • Gezelligheid en humor naar smaak toevoegen

(Voor)bereiding

Zoals je zonder oven geen appeltaart kan maken, zo is een mooi en uitdagend terrein één van de belangrijkste onderdelen voor een geslaagd evenement. En daar zijn we dan ook al eind 2021 mee begonnen om ook voor de Trial op 15 mei weer een mooi evenement te kunnen organiseren. En met de temperaturen van vandaag konden we het al met recht een oventje noemen.

Met de boeking van het terrein kan de rest van het organisatierecept gevolgd worden.

Hoewel veel van de voorbereidende taken vaak hetzelfde zijn, maken we inmiddels toch dankbaar gebruik van Teams als een handig keukenhulpje om elkaar (de commissieleden dus…) een aantal keer virtueel te ontmoeten om de details te bespreken en de taken voor het aankomende evenement te verdelen. Het keukenteam heeft de taken verdeeld en het menu voor de dag begint z’n vormen aan te nemen.

Het materiaal in de kar wordt nog even nagelopen. De website in orde gemaakt zodat de inschrijving kan beginnen. Een knus WC-hokje wordt besteld bij Boels, de boodschappenlijstjes worden verdeeld en het muntje-werpen kan beginnen om te bepalen wie de kar deze keer mag meenemen.

Zoals het een goed keukenteam betaamt, moeten sommige ingrediënten goed afgewogen worden. Deze keer was de kar aan beurt. Omdat we wat twijfel hadden over het gewicht en of deze dan wel of niet achter een Freelander mee mag, hebben we de kar eerst maar eens langs de diëtiste laten gaan om de onnodige kilo’s kwijt te raken en vervolgens naar Weight Watchers (de plaatselijke schrootverzamelaar in Hilversum) voor het altijd weer spannende weegmomentje. Met net even meer dan 2.000 kg zit de kar iets boven het streefgewicht……(wie niet….?), maar we kunnen nog wel wat ballast lossen. 

Alle voorbereidingen zijn achter rug, dan eindelijk zaterdagmiddag op weg richting Weeze. We hebben een mini-camping gevonden op een steenworp afstand van Weeze. Op een leuk privé veldje hebben we een leuk spelletje Tetris met Tentjes kunnen spelen. Lekker compact kamperen, als waren we op een stampvolle camping aan de Franse zuidkust, zij het dat ze hier Limburgs spreken.

Een hele gezellige avond en een perfecte opmaat naar een heerlijk dag.

Om 6.30 de wekker en in hoog tempo zo’n 25 eieren bakken en een paar bakken koffie achterover. We kunnen op weg en om 8.00 uur openen zich voor ons de hekken van het offroadterrein in Weeze.

Na een soort van safaritour met uitleg door de beheerder om ons de voederplekken te wijzen en de opsomming over wat er wel en niet kan op het terrein, begint het echte bereiden van de hoofddis voor deze dag, de proeven.

Het opzetten van de proeven verloopt vlot. Met een vernuftig oog en gevoel voor avontuur worden er door de commissie leden binnen korte tijd vier proeven uitgezet. Proeven waarin de deelnemers weer kunnen uitproberen of de theorie van langs de lijn weer in de praktijk te brengen is. Nu is het tijd om de deelnemers te ontvangen.

Na de korte briefing weten alle deelnemers goed de weg naar de proeven te vinden. De eerste auto’s staan te wachten om aan de proef te beginnen, terwijl het publiek kijkt welke truckjes men af kan kijken en druk bespreekt hoe men het beste door de betreffende proef heen kan gaan. Als de theoretische basis is gelegd, dan stappen de bestuurders in hun auto om de druk uitgedachte theorie in de praktijk te brengen. Dit wordt dan gedaan met veel zwoegen, weten en vooral veel plezier. 

Tussendoor wordt proef 5 ook goed bezocht. Het voordeel van proef 5 is dat je er geen strafpunten krijgt, maar wel koffie en een heerlijk broodje warme worst.

We zien onze “gasten” zichtbaar genieten van deze dag, de proeven en vooral de gezelligheid.

Rond een uur of vier zit het erop. Alle proeven zijn gereden, deelnemers weer onderweg naar huis en de pan is leeg! Tijd om alles op te ruimen, om het aanrecht weer leeg achter te laten. 

Wij…de commissieleden… hebben zelf ook weer genoten van deze dag. We proberen er altijd weer een leuke dag van te maken, gastvrij te zijn en een mooi gerecht te serveren.

 

Het motto is: “hou vast aan een geslaagd recept! Dan is de kans op een lekkere appeltaart het grootst!”

 

Wij doen het graag!