Magazine 05 - 2023

Magazine 05 - 2023

Verschijnt in week 39
Header afbeelding

Rijden met de Defender 90 P400

Het moest ervan komen. De nieuwe Defender is nu enige tijd op de markt, maar door de corona pandemie zijn een hoop activiteiten uitgesteld. Hadden wij in 2020 een New Defender weekend in België op het programma om zo ook kennis te maken met de nieuwe 110 in het terrein; dat werd geschrapt. De nieuwste James Bond film, met daarin een hoofdrol voor de nieuwe Defender, is al meerdere keren de premiere van uitgesteld. Al met al geen fijn veld om een nieuwe auto onder de aandacht te krijgen. Toch lopen de orders goed.

Al verleden jaar werd ook de komst van de Ninety aangekondigd. Toen de auto op Nederlandse bodem was aangekomen, kregen wij de kans er wat dagen in te sturen. Het hele verhaal is terug te lezen in het LRCH Magazine 3-2021.

Dat er meer foto’s gemaakt zijn dan we kwijt konden in het Magazine (ondanks de 12 pagina’s die het artikel groot is), moge duidelijk zijn. Op deze pagina vind je een aantal foto’s uit het artikel én wat extra beelden. Gewoon omdat het te mooi is om niet te laten zien.

Series I uit 1959

Met de datum in het verschiet om de nieuweling op te halen bij de importeur, zijn de raderen ook aan het draaien. Waar gaan we rijden? Waar kunnen we foto’s maken? Hoe gaan we foto’s maken? En; hoe kunnen we een familiefoto van de Land Rover arrangeren?
De Achterhoek komt uit de bus als fotogenieke regio. Daar kun je van alles vinden. Het weer is goed, het gras groen, de zandpaden droog…..
Opeens valt ons een bericht in van enkele weken daarvoor. Michale Bax van The Riverhouse Company in Almen had juist een bijzonder fraaie Series I in de schuur staan. Het contact was snel gelegd en het idee geadopteerd.
De Series I blijkt een origineel Nederlandse auto te zijn en dateert uit 1959. Goed, geen Landy uit het geboortejaar 1948, maar het komt een flink eind in de buurt. Het is een tadeloze auto in fraai blauw met een canvas dakje, reutelend motortje en contactsleutel als van een slotje voor een kinderspaarpot. De sticker van de Series One Club verraadt ons, dat de auto een tijdje terug is geweest in het geboorteland.

Daarbij komt nog een Defender 90 softtop 300 Tdi uit 1994 in fraai Pembroke Grey en zo hebben we 3 generaties ’90s’ bij elkaar.

Met dank aan: Jaguar Land Rover Nederland 
Fotografie: Norbert Duijvelshoff | NDDI Design & Imaging