Magazine 05 - 2023

Magazine 05 - 2023

Verschijnt in week 39
Header afbeelding

Moederdag-rit 2022, door de ogen van een commissielid

Tekst: Liesbeth Sirks en Patrick Duisters Foto’s: Patrick Duisters

Omdat na Corona alles anders is, hebben we dit jaar een geen ‘Vaderdag-rit’, maar dus een rit op Moederdag!

Patrick Duisters, LRCH ARC Moederdag-rit 2022

Oefff, na een feestje op zaterdag avond gaat om 7 uur de wekker op Moederdag. Tijd om op te staan want het is om 8.30 uur verzamelen met de All Road Commissie bij Offroad & Adventures in Son. En das best een eindje rijden vanuit de regio Doetinchem. Aangekomen in Son stond de koffie al klaar verzorgt door de medewerkers van Offroad & Adventures. De tafels en bankjes, statafels, limonade kannen, LRCH vlaggen worden allemaal uit de aanhanger gevist en opgezet.

Of de vlaggen echt nodig zijn is de vraag aangezien er al minstens 6 Landrovers van commissie leden staan geparkeerd. Het is denk ik wel duidelijk waar iedereen moet zijn voor de Moederdag-rit. Voorafgaand aan de Moederdag-rit heeft de commissie al veel werk verricht. Uitzetten van de rit door op zoek te gaan naar leuke  en vrij toegankelijke paden, in de auto, met pen en papier de bolletjes-Pijltjes intekenen. Suggesties voor delen van de route hebben we gekregen van OffRoad & Adventures, en van een LRCH lid: Maarten van den Hoogen. De route-krabbels worden dan uitgewerkt tot een mooi digitaal roadbook. Daarna wordt de rit nog eens nagereden ter controle. Op de dag zelf wordt de route nog eens ‘voorgereden’ om eventuele last-minute wegafsluitingen om te leiden. In dit geval maar goed want er was toch nog een afstand die niet klopte.

Wij hebben de route als bezemwagen gereden, om de omleidingsaanwijzingen op te ruimen. Omdat het de afgelopen periode erg droog is geweest is de route vooral stoffig. De omleidingen  voor de wat zwaardere stukken zijn in elk geval niet nodig geweest.

Bij terugkomst liggen de laatste hamburgers voor ons op de BBQ, en samen met een broodje en een blikje fris sluiten wij, net als de deelnemers, de rit af.

Het leuke aan zo’n Moederdag-rit, is dat diverse leden nu een hun (schoon)moeder hebben meegenomen naar deze zit. Da’s weer eens een andere verrassing voor Moederdag!

Heeft overigens iemand de moeder van collega Ron gezien? Kijk eens even in een van de daktenten in de shop…

Ja, gelukkig die is ook weer terecht en begrijpt nu misschien net iets beter wat onze hobby inhoudt. Volgende keer weer mee??