Magazine 01 - 2024

Magazine 01 - 2024

Verschijnt in week 5
Header afbeelding

LRCH - Direction de la France!

Door: Jan Willem Cleijpool

Foto’s: Paul van der Zwan & Alphons Bruns

Van 7 tot en met 11 oktober 2019 verbleven we met zo’n 40 Land Rovers en bijna 80 deelnemers op een camping te Estang in Frankrijk. Het dorp ligt in het departement Gers op ongeveer 150 km van de Pyreneeën. Het programma was doorspekt met lekker Frans eten.  Gedurende 2 dagen kwam het rijden met de Land Rover ook uitgebreid aan bod. Op dinsdag was er een bolletje/pijltje rit door de omgeving, waar de uitzichten varieerden van de pieken van de Pyreneeën en oude dorpjes tot talloze wijngaarden. De wijnboeren verbouwen druiven die gebruikt worden voor wijn, maar voornamelijk voor de streekproducten Armagnac (een digestief) en Floc (een aperitief).

Op woensdag werd een greenlane gereden in een bosgebied nabij het dorpje Vergoignan, waarbij gidsen aanwezig waren van de lokale 4×4 club. Deze dag bood qua Land Rover beleving voor elk wat wils. Er kon die dag eenvoudig onverhard worden gereden of naar meer uitdaging worden gezocht, waarbij lieren soms noodzakelijk was. ’s Avonds was er een petanquewedstrijd op een verlichte baan. Er werd fel gestreden om de fraaie prijzen.

Op de laatste dag was er een keur aan bezienswaardigheden in de buurt en werd door 2 groepen een bezoek gebracht aan een authentiek Armagnac-chateau. Daar werd flink ingekocht voor thuis. De avond werd afgesloten met een uitgebreide BBQ waarbij alle ervaringen en avonturen bij een glaasje wijn druk werden uitgewisseld.

We kunnen als ARC terugkijken op geweldige dagen en gaan broeden op een vervolg.  Een uitgebreid verslag volgt in het LRCH Magazine 6, dat in december zal verschijnen.

Van Erwin ter Riet ontvingen we een prachtig video verslag, waarnaar we, met veel dank, graag verwijzen.