Magazine 02 - 2024

Magazine 02 - 2024

Verschijnt in week 14
Header afbeelding

LRCH Buitenland Special 2021: Revient en Gaule

Door: Patrick Duisters

Foto’s: Jan Willem Cleijpool en Patrick Duisters

Van 10 tot en met 17 oktober 2021 verbleven we met dik 40 Land Rovers en ruim 80 deelnemers op camping Camping Les Bouleaux in Vilsberg in Frankrijk. Het dorp ligt precies tussen de Lorraine, Elzas en Vogezen. op ongeveer 50 km van Strasbourg.

Het programma was een fijne mix van excursies, (off road) rijden en ‘vakantie’. Ook de inwendige mens werd niet vergeten.

Op maandag bezochten we Plan Incliné en Rocher de Dabo. Dinsdag reden we een bolletje/pijltje greenlane rit door de omgeving, waar we genoten van bossen, en velden en zorgvuldig gezochte onverharde paden. Woensdag was de ‘rust’dag waar menig deelnemer op eigen gelegenheid Strasbourg of Obernai bezocht. Ook de ochtendwandeling door de omgeving met ‘Henk’ was populair. Uiteraard was het ook goed uitrusten en genieten op de camping.

Op donderdag stond het offroad rijden op de agenda. We bezochten het 4×4-terrein van Alsace Offroad – Club 4×4 de la Zorn. Deze dag bood qua Land Rover beleving en uitdaging voor elk wat wils. Er kon die dag eenvoudig onverhard worden gereden of naar meer uitdaging worden gezocht, waarbij lieren soms noodzakelijk was. Tijdens de lunch was er een flinke lokale worst van de BBQ.

Op de laatste dag bezochten we het 2CV-museum. Franser kon bijna niet. De passie was meer dan vergelijkbaar.

Bijna elke avond werd er in het restaurant gekookt naar een thema: paella, gegrilde kip en de lokale Flammkuchen. De week werd afgesloten met een uitgebreide BBQ waarbij alle ervaringen en avonturen bij een glaasje wijn druk werden uitgewisseld.

We danken Remco en Sandy van de camping voor de gastvrijheid en goede zorgen!

We kunnen als ARC terugkijken op geweldige dagen en gaan broeden op een vervolg. Een uitgebreid verslag volgt in het LRCH Magazine 6, dat in december zal verschijnen.

Erwin ter Riet heeft wederom een fraai video verslag gemaakt. Gaat dat zien.

Namens de organisatie (Erwin, Jan Willem en Patrick) dank aan de deelnemers!
We kijken uit naar een volgende editie.