Magazine 03 - 2024

Magazine 03 - 2024

Verschijnt in week 25
Header afbeelding

Halloween Nachtrit 2021

Eindelijk kan het weer, een bolletje pijltje rit zonder beperkingen. Deze keer is de start in Lievelde in de Achterhoek. Omdat het ruim twee uur rijden is vertrekken we in het begin van de middag. De Defender bepakt met eten voor onderweg en de kampeerspullen omdat we blijven slapen.

Zonder vertraging komen we aan in Lievelde bij Beusink Recreatie. We zijn veel te vroeg en zien nog helemaal nergens Land Rovertjes of LRCH vlaggen. We besluiten eerst even door te rijden om te kijken of we ergens iets kunnen eten. Dan zien we even verderop wat daktenten en een grote zwarte tent boven de heg uit steken. We draaien weer om en rijden terug. Bij de ingang zien we dan de mensen van de Allroad Commissie lopen met de LRCH vlaggen en afzetlint. We zitten dus toch goed. Schijnbaar hebben we bij de inschrijving iets niet goed gedaan waardoor er maar voor één persoon is betaald voor de camping maar als we nu een verslag schrijven voor het clubblad dan zouden ze het door de vingers zien. Nou daar gaan we natuurlijk mee akkoord (dit is geen regel, maar uitzondering – red.).

Omdat we in de auto slapen vannacht kunnen we nog niets opbouwen op de camping dus na wat oude bekende te hebben begroet gaan we alsnog op jacht naar wat te eten. In Groenlo was niet zo veel dus zijn we naar Lichtenvoorde gereden waar we pizza’s hebben gescoord.

Na het eten is er koffie met een stuk gevuld speculaas van de organisatie. We hebben leuke gesprekken met deze en gene over honden, reizen en natuurlijk over auto’s. Er druppelen ook steeds meer Landrovers binnen. Van serie”s tot nieuwe Defenders en zo’n beetje alles wat daartussen zit. Sommigen zijn mooi uitgedost met griezel dingen voor de betere Halloween sfeer!! Van de 79 inschrijvingen hebben er 10 afgezegd. Zijn er 4 niet opkomen dagen en was er één pechgeval. Er zijn er dus 64 van start gegaan.

Iets voor achten is het dan zover. We krijgen het road-book en mogen vertrekken. We installeren ons in de cockpit van ons Defender.

-De viltstiften om de vakjes af te strepen……check,

-Het road-book op een klipboard….. check,

-De navigatieverlichting aan…… check,

-Rallytracks app aan…..check.

Ja we zijn er klaar voor. Daar gaan we dan. Bij ons zijn de eerste kilometers altijd wat chaotisch. We moeten zeg maar een beetje inkomen.

“Hè, zijn het nou meters of kilometers op die rallytrack GRRRR#*&^%**.

     “NHEEEE het zijn decameters”,

“Dan moeten we HIER rechts af”,

“STOP, STOP ik moet nog op next drukken en het vakje afvinken, ik moet alles tegelijk doen, je moet niet zo hard rijden”,

     “Ik rij helemaal niet hard; ik rij 30, nou ja… 50 dan, maar das toch niet hard”

En zo kibbelen we nog even door.  Maar als we er eenmaal inzitten dan gaat het hartstikke mooi en rijden we vlot van situatie naar situatie.

“Over 450 meter op de T-kruising naar rechts op onverhard”, “Next”,

“Over 1400 meter een kruising die we recht over moeten.

Het leuke van als eerste vertrekken is, dat je echt álles alleen uit moeten puzzelen.

De commissieleden hadden weer een hele leuke rit uitgezet met lekker veel onverharde wegen met zo nu en dan een vraag over iets in de omgeving. Omdat het regende waren de zandpaden lekker modderig en soms zelf een beetje uitkijken dat je niet te veel ging glijden. Je voelde de auto af en toe wat zoeken maar echt risico zat er niet in. Onderweg waren er ook nog wat wijzigingen in de route die dan met een pijl en/of een lamp aan een boom werden aangegeven. Als het doorgaande rijverkeer was gestremd bijvoorbeeld. Hoezo doorgaand rijverkeer gestremd?? Toch niet voor een Defender zeker? ;-D

Na ongeveer 2,5 uur “bollen en pijlen” zijn we ook weer als eerste terug op de camping. Daar leveren we het road-book weer in en genieten we van een heerlijke kop erwtensoep, gemaakt is door de plaatselijke slager en opgewarmd door de lieftallig vrouw van een commissie lid. Langzamerhand komen er meer deelnemers binnen. Onder het genot van de soep staan mensen te praten rond het kampvuur of zitten in de grote tent enthousiaste verhalen over de rit met elkaar te delen. Sommige gaan die avond weer naar huis en een deel blijft op de camping overnachten. Uiteindelijk liggen we pas om half twee in ons Defendertje.

Na een goede nachtrust zijn we rond half 9 wakker. Er is al wat leven op de camping. Sommige zijn aan het afbreken, andere zijn ontbijt aan het maken of koffie aan het zetten. Er is ook koffie te krijgen bij de organisatie. Het weer is veel beter dan gisteren. Het is wel iets bewolkt, maar droog met af en toe zon. Na het ontbijt beginnen we ook met het opruimen van de spullen. Monica doet de auto en ik ga helpen bij het opruimen van de spullen van de organisatie. Het weghalen van de vlaggen en het afzetlint en het afbreken van de tent. Met z’n allen is het eigenlijk zo gebeurd. Na dat het meeste aan de kant is, is het voor ons tijd om te vertrekken. We zeggen nog wat mensen gedag en dan vertrekken we weer richting huis.

Het was een heel leuk weekend met een mooie Halloween Nachtrit. Bedankt Allroad Commissie voor de toporganisatie en de gastvrijheid!

Tekst: Jouke van Dieren en Monica Haandrikman
Foto’s: Norbert Duijvelshoff

Meer beeld in het LRCH Magazine #6 | 2021