Magazine 03 - 2024

Magazine 03 - 2024

Verschijnt in week 25
Header afbeelding

35-jarig Jubileum Land Rovers of Switzerland | 2022

Tekst: Anouk Durville
Foto’s: Anouk Durville

 

Na een heerlijke week vakantie in Zwitserland aan de Bodensee waren we vrijdag 8 juli vanaf 4 uur ‘s-middags welkom op het 35 jarig jubileum van de LRoS: Land-Rovers of Switzerland. Onderweg kwamen we bij Pfäffikon een aantal Land Rovers tegen en reden we in de colonne mee naar het terrein. 

Na een warm ontvangst mochten we op het veld zelf een plekje zoeken. We besloten aan de rand van het bos aan te sluiten in de rij zodat we gedurende de dag ook de schaduw konden opzoeken. 

Vrijdags was er op een gezellige welkomstborrel na, geen programma. We hebben dus met de naaste buren zelf een leuk en gezellig avondprogramma verzorgd; Verhalen, bier, wijn, nootjes en toastjes.  

Zaterdags ochtends kon een ieder die wilde vanaf 8 uur broodjes kopen bij de bakker en belangrijker; een hele goede/straffe kop koffie kopen in style bij de barista! 

Vanaf half 10 kon iedereen die zich opgegeven had voor het offroad rijden en de slipcursus, richting Wiel vertrekken.
Vanaf 10 uur kon je het road boek ophalen voor de rit door de omgeving.
  Deze was erg creatief in elkaar gezet. Voordat je kon beginnen aan de rit moest je een aantal vragen/raadsels/puzzels oplossen. Aan de hand hiervan kon je de ontbrekende stukken route intekenen in je kaart. Er waren 3 stuken route welke zelf ingetekend moesten worden voordat de rit gereden kon worden. 

Daarnaast waren er onderweg een tal van bordjes langs de route geplaatst op zichtbare en wat uitdagendere plekken. Deze hadden cijfers, letters of een combinatie hiervan, en moesten op een blad genoteerd worden. Bij rode bordjes moest je een punch in het blad zetten.  

Uit de puzzel kwam een stuk route waarvan de bordjes achterste voren genoteerd moesten worden. Al met al een grotere uitdaging om alle bordjes te vinden dan dat we dachten!  

Een mooie route door de directe omgeving van de jubileum camping, over smalle verharde bergwegen.  Met idyllisch uitzicht over bergen, water en typisch Zwitserse boerderijen. 

Om zo’n typisch plaatje voor het club-verslag te maken moest en zou de auto even langs de kant gezet worden. Zodat bergen, boerderij en Land Rover gezamenlijk op de foto konden. Niet nadenkend met camera in de aanslag de 110 uit stappen om er te laat achter te komen dat er niet echt een vlak stuk berm naast de auto was.  

Na een klein stukje onvast op de benen staan, de camera maar in de berm laten vallen. En zelf via de natuurgras/glijbaan, 15 meter naar beneden gegleden zo van de berm af. En een uitdaging dat het was om weer boven te komen! Vanzelf sprekend is het van die mooie foto even niet meer gekomen. Iets met zelf offroad gaan en overal gedroogd gras vandaan kunnen plukken.  

Helaas is het in Zwitserland bijna niet meer mogelijk om zomaar onverhard te kunnen rijden in de bergen. Dit was dus (mijn) de enige echte offroad ervaring van het Zwitserse jubileum weekend…

Na de mooie rit bij terugkomst onder het genot van een ijskoffie een bezoek gebracht aan de clubshop om de jubileum goodies op te halen. Een tas gevuld met een sticker, mok en een t-shirt. Na wat extra aankopen was het tijd voor de lunch en tijd voor een rondje over de camping. 

’s Avonds om 6 uur werden alle aanwezigen verwacht voor de Apéro(borrel). Met aansluitend om half 8 het diner waar iedereen bij aanwezig was. Hiervoor was de tent volledig omgetoverd, alle tafels waren gedekt met witte lakens en van bosjes bloemen voorzien. Na de speech van de voorzitster en korte praatjes van de andere aanwezige buitenlandse clubs was het tijd voor het buffet. Met als afsluiter een heerlijk bolletje schepijs. 

Helaas was er deze zaterdag vanavond geen afterparty bij ons of de buren en ging iedereen op tijd de auto, caravan of tent in.  Zondag ochtend stonden de bakker en de barista weer klaar om het ontbijt compleet te maken. Broodnodige cafeïne en koolhydraten om ons kampement op te ruimen en weer huiswaarts te keren. 

Na een terugtocht van 11 uur konden we een geslaagd weekend afsluiten.