Magazine 05 - 2023

Magazine 05 - 2023

Verschijnt in week 39
Header afbeelding

LRCH Buitenland Special | 2023 | LRCH Goes Rügen & Kragle | VOL!

Vanwege grote belangstelling is dit evenement reeds volgeboekt! Inschrijven is helaas niet meer mogelijk 🙁

We werken met een reservelijst. Wil je op de reservelijst geplaatst worden, stuur dan een email naar allroad@lrch.nl. We kunnen uiteraard niets garanderen, maar zodra er mogelijkheden zijn, laten we het zo spoedig mogelijk weten via email. First come, first served.

Na de trips naar Wales (West), Zweden (Noord) en twee keer Frankrijk (Zuid) gaan we nu naar het Oosten.

8 t/m 14 Oktober wordt een week lang Land Rover plezier onder het motto “we zijn er bijna”. Want dit keer bezoeken we niet één, maar twee locaties!

We starten op een mooie en toeristische plek langs de Oostzee, het grootste eiland van Duitsland met een bijzondere historie: het eiland Rügen!
Na een paar dagen trekken we verder richting noordwest Polen. Daar hebben we de beschikking over duizenden hectares speelgrond waar iedereen zich kan uitleven. Of je nou een standaard of volledige geprepareerde Land Rover hebt, we hebben mogelijkheden voor elke Land Rover!

Hieronder lees je wat meer over het programma.

Programma

Op zondag 8 oktober ontvangen we je graag op een camping op het Duitse eiland Rügen, een kleine 800km vanuit Utrecht.

Van daaruit maken we twee excursies, naar een gigantisch historisch complex en naar een lokale eiland-brouwerij. Uiteraard is er daarnaast voldoende tijd om te relaxen of een bezoek te brengen aan de diverse mooie en toeristische dorpjes die het eiland rijk is. We zijn te gast op een moderne camping waar BBQ en zelfs een vuurschaal nog tot de mogelijkheden behoren (mits het weer en de brandweer het dan toelaat uiteraard). Honden zijn op deze reis welkom.

Voor het evenement hadden we een (beperkt) aantal huur accommodaties beschikbaar, voor hen die niet met een eigen kampeermiddel komen. Op deze camping is dat in de vorm van nette, compleet ingerichte caravans met eigen sanitair (douche/toilet).

Omdat een groot deel van Rügen een natuurgebied is, komen we hier niet aan offroad rijden toe. Maar geen zorgen!  Dat maken we meer dan goed op de tweede locatie! Vanuit Duitsland rijden we daarom op woensdag een kleine 400 km verder oostwaarts naar Kragle in Polen.

In Kragle gaan we ‘back-to-basic’ kamperen op een pop-up camping. Deze wordt speciaal voor ons opgebouwd.

Mensen die op Rügen in een huurcaravan sliepen maken hier gebruik van eenvoudige slaapvertrekken. Deze zijn voorzien van (stapel)bedden voor 2 of 4 personen. En er is een gezamenlijke ruimte waar enkele prima douches en toiletten te vinden zijn.

Het offroad-rijden kan hier meer dan optimaal. Op de offroad-dag gaan we het (privé) terrein van 2000 hectare (!) verkennen. Dat kan naar wens van licht (geschikt voor elk type Land Rover) tot desgewenst zwaar (in dat geval onder begeleiding van lokale, maar Nederlandstalige begeleiding). Daarna volgt de greenlane-dag, waarbij we omgeving verder verkennen en ook menig stukje onverhard gereden wordt en er kans is om wild te spotten.

 

Uiteraard wordt aan de inwendige mens gedacht; en dan niet alleen tijdens de traditionele (lokale) BBQ op vrijdag! Ook op woensdag na aankomst in Kragle worden we voorzien van een warme maaltijd zodat je niet hoeft te koken op deze tussenliggende reisdag.

Op zaterdag pakken we onze spullen weer en eindigt het evenement en kunnen we de terugreis aanvaarden.

Kampeerplaatsen en accommodaties:

Op de camping in Duitsland zijn standaard ruime kampeerplekken beschikbaar (voorzien van stroom). Als je gebruik wenst te maken van een accommodatie kun je dit bij de inschrijving aangeven. Wij zorgen voor de reservering. De meerkosten voor huur van de accommodatie worden terplekke rechtsreeks aan de camping afgerekend. Hetzelfde geldt voor de verplichte Kur-taxe (van ca. €3,25 per persoon, per nacht), en verdere bijkomende kosten voor bijvoorbeeld de gebruikte broodjesservice.

Hetzelfde geldt voor de pop-up camping in Polen. Hier is voor iedere kampeerder beperkt stroom aanwezig. Laat de airco’s en elektrische kachels thuis, en neem een lange stroomkabel mee. Omdat de accommodaties daar eenvoudig en beperkt zijn, kan een 1e en 2e voorkeur opgeven worden. We trachten daarmee zoveel mogelijk rekening te houden.

Voor de afhandeling rond accommodaties wordt door ons contact met je opgenomen. Ook hier dienen de meerkosten voor huur van de accommodatie terplekke rechtsreeks aan de beheerder contant, in euro’s te worden afgerekend. Sanitair is hier netjes, eenvoudig maar beperkt.

Eerder komen of langer blijven?

Eerder aankomen in Duistland is geen probleem. Ook dat kun je bij inschrijving aangeven. Wij geven dit door aan de camping. En het mooie is dat ook dan voor ons de arrangementsvoorwaarden en -prijs wordt gehanteerd.

Langer blijven is beperkt tot uiterlijk zondag omdat de pop-up camping aansluitend weer wordt afgebroken. Maar uiteraard zijn er volop mogelijkheden om op de terugweg op eigen gelegenheid nog ergens anders te overnachten.

Kosten?

Deelname voor één auto inclusief het LRCH-lid als chauffeur bedragen €249,-.
Voor elke meereizende passagier wordt €149,- extra berekend.

Voor de meerprijzen van de accommodaties verwijzen we naar het inschrijfformulier, dat is onder andere afhankelijk van de samenstelling van je equipe.

Inschrijving en aanvullende informatie:

Inschrijven bij voorkeur via tablet, PC of laptop! Op de mobiele telefoon kan dit wel eens een hardnekkige foutmelding opleveren. Mocht er (toch) een probleem zijn, neem dan s.v.p. contact op met allroad@lrch.nl.

Voor meer informatie en de aankondiging van de inschrijving: volg deze pagina en onze facebook-pagina.

Ongeveer 2 weken voor het evenement ontvang je van ons een uitgebreide informatie met de verdere gegevens.

Samenvattend:

Plan rond 08 t/m 14 oktober 2023 voldoende vrije dagen in, boek Opa en Oma voor de kinderen en vertroetel de Land Rover nog even zodat deze klaar is voor dit evenement wat je meegemaakt moet hebben! Wij doen er alles aan om het een onvergetelijk avontuur te laten worden! Het aantal deelnemers is beperkt en schrijf dus op tijd in, want vol is vol!

Heb je nog vragen? Stuur een bericht aan allroad@lrch.nl. Vermeld ook even je telefoonnummer, dan bellen we je even terug als je dat wilt. Das wel zo handig.

Vanwege grote belangstelling is dit evenement reeds volgeboekt! Inschrijven is helaas niet meer mogelijk 🙁

We werken met een reservelijst. Wil je op de reservelijst geplaatst worden, stuur dan een email naar allroad@lrch.nl. We kunnen uiteraard niets garanderen, maar zodra er mogelijkheden zijn, laten we het zo spoedig mogelijk weten via email. First come, first served.

All Road Commissie commissie
Locatie

Buitenland - Oostzee en Polen

Startdatum

zondag 08 oktober 2023 17:00 uur

Einddatum

zaterdag 14 oktober 2023 12:00 uur

De buitenlandreis is volgeboekt!