Magazine 02 - 2024

Magazine 02 - 2024

Verschijnt in week 14
Header afbeelding

Off Road Commissie

De Off Road Commissie is een commissie die het ultieme gebruik van Land Rovers in het terrein met enthousiasme gestalte wil geven en die de bijzondere eigenschappen van het merk Land Rover tot hun recht willen laten komen.

Hiertoe zorgt de Off Road Commissie voor de locaties, voorzieningen en vergunningen voor evenementen waarbij het terreinrijden hoofdzaak is. De evenementen, waaraan uitsluitend LRCH leden kunnen mee doen, zijn de volgende:

Dagevenementen

Vier maal per jaar worden dagevenementen georganiseerd, waarbij de leden in de regel op de zondag van 10.00 tot 16.00 uur kunnen terreinrijden. Bij deze evenementen zorgt de catering commissie voor “koek en zopie” in de clubtent. De commissie zet de dag voorafgaande aan het evenement verschillende routes uit met drie moeilijkheidsgraden die door middel van gekleurde pijlen worden aangegeven. Er zijn blauwe, rode en zwarte routes welke in zwaarte oplopen. Blauw is het eenvoudigst en zwarte routes zijn voor leden die veel ervaring hebben, hierbij zijn speciale voertuiguitrustingen zoals lieren en goede terreinbanden nodig.

Off road weekends

Tijdens Pasen en Pinksteren organiseert de commissie kampeerweekenden voor leden van de LRCH. De kampeerweekenden worden afwisselend in Nederland en in het buitenland gehouden. Het kamperen is over het algemeen primitief met minimale voorzieningen. Meestal is er geen netspanning aanwezig en zijn toiletvoorzieningen erg basic. Tijdens deze weekenden wordt niet alleen het terreinrijden georganiseerd, maar ook activiteiten als een team trophy, spelletjes voor de kinderen en een clubborrel.

Bikkelweekend

In februari wordt er samen met de All Road Commissie het zogenaamde Bikkelweekend georganiseerd. Dit weekend is een leuke combinatie van een oriëntatierit, een speurtocht, survivalelementen en een team trophy. Bij dit weekend wordt “ bikkelachtig “ gekampeerd, uitsluitend in tenten en met off road kampeermiddelen. Bij deze evenementen wordt rekening gehouden met de ervaring van de rijders, de eigenschappen van de Land Rovers en de extra uitrustingen die op en aan de voertuigen zijn aangebracht.

Overige taken

Bij de door de LRCH georganiseerde vakantiebeurs verzorgt de Off Road Commissie een off road parcours en verleent de commissie algemene ondersteuning aan het evenement.

Wil je meer weten of een vraag stellen?

Wil je meer weten over de Off Road Commissie of heb je een vraag over onze evenementen, dan horen we het graag. Maak daarvoor gebruik van het contactformulier op deze pagina.

Stel een vraag

U moet javascript aan hebben staan om dit formulier te kunnen versturen.