Magazine 05 - 2023

Magazine 05 - 2023

Verschijnt in week 39
Header afbeelding

Concours d'Elegance | 75YRS Land Rover

Wandel langs de historie van 75 jaar Land Rover!

Op 30 april 1948 was het op de RAI in Amsterdam een drukte van belang. De allereerste Rover voor op het land werd aan het publiek getoond; de Land Rover. Naar een tekening op het strand van Red Wharf Bay (UK) was het ingenieur Maurice Wilks die het na-oorlogse tijdperk bij de Rover fabrieken nieuw leven inblies. 75 Jaar na dato is de Land Rover een begrip.

In vele landen over de hele wereld was de Land Rover de allereerste automobiel die de plaatselijke bevolking ooit zag. Laat een kind een auto tekenen en het is te herleiden naar een Volvo Amazone of een oer-Land Rover.

Er is in 75 jaar uiteraard veel gebeurd. Na de allereerste Series I zijn mijlpalen o.a. de introductie van de eerste LWB (long wheel base) 107″ opgevolgd door de 109″ en later de 110″.
1971 Was het de beurt aan alweer een icoon uit Solihull: de Range Rover. En in 1989 was het de beurt aan de Discovery. Stuk voor stuk namen die nog altijd in het leveringsprogramma te vinden zijn. En nog altijd even unieke voertuigen.
En of je ze nu dagelijks gebruikt of als ‘Overlander’ inzet voor talloze expedities; aan iedere Land Rover hangt een verhaal.

Op zondag 21 mei is er een line-up van Land Rovers door de jaren heen. Een fantastisch overzicht van de meeste modellen die in de loop der jaren de revue gepasseerd zijn.

Classic

Deelnemen?

ClassicDat kan!
Heb jij een Land Rover waarvan je denkt ‘die is van belang voor de line-up van 75 YRS of Land Rover‘, meld je aan!
Alles kan in aanmerking komen. Een gerestaureerde Series I, maar ook een Freelander in ongerestaureerde, originele staat kan zó maar in de line-up komen. Ook auto’s uit roemrijke periodes als de First Overland, Camel Trophy of G4 Challenge kunnen inschuiven, evenals bijzondere voertuigen zoals bijvoorbeeld brandweerauto’s.
Laten we er een mooie mix van maken!
Een vakjury maakt de selectie en voor iedere uiteindelijke deelnemer aan het Concours d’ Elegance ligt er een cadeau klaar en een uniek rallyschild!

Als jij jouw Land Rover wilt inschrijven voor het Concours d’ Elegance tijdens het LRCH 35YRS Festival, download je het formulier.
Daarin staat alle informatie die je moet aanleveren zodat de vakjury de voor-selectie kan doen.
Je hoort ruim van tevoren of je bent ingedeeld.

Vragen?

Heb je een vraag omtrent het Concours d’ Elegance, stel die dan via deze pagina.