Magazine 01 - 2024

Magazine 01 - 2024

Verschijnt in week 5
Header afbeelding

G4 Challenge | Tribute

20 Jaar Land Rover G4 CHALLENGE

Nadat de Camel Trophy eind jaren ’90 stopte, kwam Land Rover met een ander global event waarin het rijden met de Land Rover ook weer een onderdeel was, naast de meer fysieke sporten. Vraag je mensen wat men zich van de G4 Challenge herinnert, zullen de meeste toch ‘de oranje Land Rovers’ zeggen!
De eerste editie van de Land Rover G4 Challenge vond plaats in 2003 en de tweede in 2006. De derde G4 Challenge zou plaatsvinden in 2008/2009, maar door de financiële crisis ging de stekker eruit.
Nu, 20 jaar na dato van de allereerste Challenge, is het tijd om stil te staan bij dit fenomeen tijdens ons Land Rover Festival.

We willen het jubileum van de G4 Challenge vieren en stilstaan bij het event tijdens ons 35-jarig jubileum.
Daartoe willen we een groot aantal van (originele) G4 Challenge auto’s showen, zo mogelijk uit alle windstreken.
Of je nu in een Discovery II of 3, Range Rover, Range Rover Sport of Defender dan wel Freelander rijdt; je bent welkom!

Het idee is, dat we tijdens het Land Rover Festival een moment hebben waarin presentaties gehouden worden van de Challenge.
Daartoe is inmiddels onze Nederlandse deelnemer uit 2006, Thijs Maartense, bereid gevonden zijn verhaal te doen van zijn ervaringen.
Zoals sommige van jullie (nog) weten, is het voor Thijs geen gemakkelijke Challenge geweest. Door hoogteziekte moest hij een paar onderdelen in Stage 3 missen. Een boeiend verhaal gaat dit worden.
We zijn uiteraard nog op zoek naar andere deelnemers of organisatieleden om hun ervaringen met jullie te delen.
Was jij erbij? Neem dan contact op met ons.

Static show

Tijdens het evenement vieren we ook het 75-jarig jubileum van Land Rover met een concours / static show. Jouw G4 Challenge auto kan ook dáárvan onderdeel uitmaken.
Tevens bieden wij ruimte voor een clubstand, dus nodig al jouw G4 Challenge vrienden uit en meld je nu al vast aan voor dit onderdeel!

Vragen?

Heb je nog verdere vragen omtrent deelname aan het Land Rover G4 Challenge gedeelte van ons Land Rover Festival, neem dan contact op met ons team.