Magazine 05 - 2023

Magazine 05 - 2023

Verschijnt in week 39
Header afbeelding

In Memoriam Nick Macey

We ontvingen het droevige bericht dat ons lid Nick Macey op 15 juni plotseling is overleden op 73 jarige leeftijd.

Nick was een bekende verschijning binnen onze vereniging.  Sinds tientallen jaren actief als vrijwilliger.

Nick was jaren geleden één van de mensen die onze marshal groep bedacht en meewerkte aan de vorming van die groep. Jarenlang kon je hem tijdens evenementen vinden in het veld, in de regen en de modder of in de brandende zon op stoffige paden.

Vaak werd hij dan vergezeld door zijn teckel ‘Luke’. Volgens Nick was Luke: “heel terreinvaardig maar door een lage bodemvrijheid wel erg snel vies”.

Met raad en daad stond hij zowel beginnende als ervaren terreinrijders bij.

Zijn Engelse roots waren overduidelijk. Altijd een fles hete thee achterin de Land Rover en wat chocolate biscuits tegen de schrik voor de geschrokken bestuurder (m/v) die iets te enthousiast van een helling reed.

Een berging van een voertuig verliep altijd volgens het boekje als Nick zich ermee bemoeide.

(“Please keep your distance”)

Met zijn achtergrond als dieselexpert bij een grote motorenfabrikant heeft hij ook menig lid met een noodreparatie weer op weg kunnen helpen bij mechanische pech.

De naam ‘Nick Macey’ valt in ons archief ook vaak te lezen in verslagen van de Kas Controle Commissie. Veel penningmeesters op een rij hebben in de loop der jaren kritische vragen van Nick beantwoord.

We herinneren Nick als een warme persoonlijkheid. We zullen hem en zijn  Engelse humor heel erg missen.

Het bestuur en leden van Land Rover Club Holland wensen de familie Macey heel veel sterkte bij het dragen van dit verlies.

 

Het afscheid van Nick zal in besloten kring plaatsvinden.