Magazine 2019 - 02

Magazine 2019 - 02

Verschijnt in week 16
Header afbeelding

Off Road Dag 4 - 2018

Dit jaar geen motorcross terrein in Overloon, maar terreinrijden bij het oorlogsmuseum te Overloon verscholen in een bosrijke omgeving.

We zijn uitgenodigd om op zondag 18 november te komen rijden op het terrein gelegen bij het museum, de Off Road Commissie gaat een leuke route uitzetten. Een bezoek aan het museum is aan te raden voor jong en oud. Op vertoon van jouw LRCH clubpas krijg je maar liefst 50% korting op de entreeprijs (alleen op 18 november a.s.) leden met een museumjaarkaart mogen gratis een kijkje nemen.

Voor wie nog 1 keer wil genieten van de goed verzorgde catering van Ellen, is dit de gelegenheid! Na vele vele jaren catering zal
dit het laatste evenement zijn waarop haar culinaire lekkernijen te proeven zijn.

In verband met de intocht van sinterklaas kan het zijn dat het museum niet/slecht bereikbaar is in de middag uren, volg de LRCH borden voor de beste route.

Wil je als LRCH lid meedoen via de Evenementenregeling van de Belastingdienst?

  • Meld je daarvoor hier aan. Dat kan tot en met 13 november! Daarna is inschrijven in verband met tijdige melding aan de Belastingdienst niet meer mogelijk.
  • Let op online aanmelden is niet nodig voor niet geschorste auto’s.

Over het museum

Oorlog hoort in een museum is het motto van Oorlogsmuseum Overloon. Het museum is een monument voor de Slag om Overloon, die in de herfst van 1944 woedde.

Te zien in het museum

Oorlogsmuseum Overloon laat met de vaste tentoonstelling zien hoe het zover heeft kunnen komen. Er is niet alleen aandacht voor de bevrijding en de Slag om Overloon, maar ook voor het ‘gewone’ leven tijdens de oorlog. Het verzet, de vervolging, D-Day en Operatie Market Garden.

In de permanente tentoonstelling Nederland in de Tweede Wereldoorlog nemen acht mensen je mee terug naar hun leven in de oorlog. Een leven vol verzet, verlies en soms ‘gewoon’ de dag proberen door te komen. Een leven vol moeilijke keuzes, elke dag weer.

Wat zou jij doen?

In de tentoonstelling komen bezoekers voor dilemma’s te staan en kunnen ze zelf aangeven welke keuzes ze zouden maken.

Oorlogsmuseum Overloon is gigantisch en heeft meer dan tweehonderd voer-, vaar-, en vliegtuigen. Daar ben je met een dag niet uitgekeken.
En dat is maar goed ook, want dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, daar mag iedereen gerust vaker bij stilstaan.

Off Road Commissie commissie
Locatie

Museumpark 1, 5825 AM Overloon

Startdatum

zondag 18 november 2018 10:00 uur

Inschrijving gesloten