Leesplezier nummer 2

Locatie

Nederland
52° 10' 50.4084" N, 5° 19' 2.5788" E
NL

LRCH Magazine 2 Voorjaar!

De klok is weer een uur vooruitgegaan en als ik ’s morgens naar het werk fiets hoor ik overal vogels zingen. Voorjaar!

Ik weet niet hoe dat bij jullie werkt maar ik kan dan moeilijk stil blijven zitten. En met zoveel lange avonden in het vooruitzicht lijkt de lijst met ‘klussen nog te doen’ opeens een stuk overzichtelijker.

Binnen de vereniging wordt ook niet stil gezeten. Kijk maar eens op de agenda voor de komende maanden. Een aantal kampeerweekenden, een trial en de Vaderdagrit. Voor elk wat wils.

De jaarlijkse ledenvergadering vindt dit jaar plaats op 9 mei. Wie nooit een Algemene Leden Vergadering heeft bijgewoond kan ik aanraden om dat eens te doen. De ALV is de plaats om kenbaar te maken wat je bevalt of juist niet bevalt binnen de club. Hier worden vaak de besluiten genomen die bepalen wat we het komende jaar gaan doen of hoe we dat gaan doen. Jouw mening kan van invloed zijn op de koers van de club.
Wist je bijvoorbeeld dat de Trial competitie die we al een aantal jaren kennen ooit ontstaan is uit een idee wat door een actief lid ingebracht is op een ledenvergadering?

Met ons grote ledenbestand en goed gevulde evenementen agenda heeft de LRCH een omzet waar menig MKB-bedrijf jaloers op zou zijn.  Tijdens de vergadering krijg je een goed beeld van de financiële huishouding van de LRCH.  Als je benieuwd bent hoe je contributiegeld besteed wordt dan kun je dat hier uit de eerste hand horen van onze penningmeester.

Voor een deel kun je dat natuurlijk ook al zien in het magazine. We kijken terug op Dé 4x4Vakantiebeurs, het Bikkelweekend en de Ladies Day. Fenna Pel van de Marshallcommissie laat op een onderhoudende manier zien hoe die dag verloopt aan de overkant van het water.

We kijken niet alleen terug maar ook vast vooruit: 2018 wordt een bijzonder jaar voor de vereniging: we vieren dan een lustrum en er wordt weer een 4D Challenge georganiseerd.  In dit nummer kun je er al iets over lezen.

Verder natuurlijk alle vertrouwde rubrieken en een paar mooie reisverslagen van over de hele wereld.

Veel leesplezier!

LRCH IJskoningin Kerstrit 2016

De Kerstrit is, zoals ook andere jaren, de laatste activiteit van onze club in 2016. Dit jaar is Streekpark Klein Oisterwijk de uitvalsbasis en is het militaire oefenterrein bij de legerbasis Oirschot als extra verrassing voor de liefhebbers in de route opgenomen. Geen must want voor degene die niet op het oefenterrein willen rijden staat er een omleiding in het road book.
De rit vindt plaats op zondag 11 december maar de daadwerkelijke voorbereidingen beginnen al de dag ervoor. U krijgt deze keer niet alleen een impressie van de rit maar er wordt ook een beeld geschetst van wat er ‘achter de schermen’ gebeurt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4x4 Vakantiebeurs 2017

Ieder jaar staat ie er maar weer op de oevers van het Blauwe Meer: Dé 4x4 vakantiebeurs. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Een heel leger vrijwilligers is een jaar bezig met de voorbereidingen. Vorig jaar kon je in dit magazine lezen wat er allemaal kwam kijken bij het optuigen van dit evenement.

Dit jaar belichten we een ander aspect van Dé beurs. Het off-road parcours heeft op veel bezoekers een grote aantrekkingskracht. De Marshall Commissie, vertegenwoordigd door Fenna Pel laat ons zien hoe de beursdag aan de overkant van het water verloopt en wat er nodig is om de boel ook daar op poten te krijgen.
De marshalls zien op zo’n dag vaak maar heel weinig van de ‘echte’ beurs. Daarom dit jaar wat extra aandacht voor de mannen en vrouwen die aan de overkant van de plas hard werken om ook op die plek een gezellig en veilig evenement neer te zetten.

En als extra: de The Making Of Marshalling op Dé 4x4 Vakantiebeurs
 

Reizen naar de horizon  deel 1:  één dag van ons avontuur

Een Afrikaans avontuur met Milady Landy
In deze reeks vertellen wij, Sonja en Gert Jan, over onze avonturen met Defender Milady Landy in Afrika. Van 26 juli 2016 tot en met 26 januari 2017 hebben wij drieën door het zuiden en oosten van Afrika gereisd. Ons doel was de horizon, we waren nieuwsgierig naar het onbekende. Dit eerste artikel in een reeks van vier beschrijft zomaar een dag van onze reis. Het volledige verhaal kun je
lezen op www.miladylandy.nl

 

 

 

 

 

 

 

Een clubblad is pas een LRCH magazine als ...

We zijn altijd op zoek naar nieuwe verhalen (vooral de sterke), reis- en andere verslagen, belevenissen en wetenswaardigheden van u met uw Land Rover!

We zien uw stuk, hoeft niet lang te zijn (max. 600 woorden) en foto’s (zo groot mogelijk) graag tegemoet!
Stuur het aan: redactie@lrch.nl