Leesplezier nummer 6

Locatie

Nederland
52° 10' 50.4084" N, 5° 19' 2.5788" E
NL

 

Beste lezer,

Voor je ligt alweer het laatste magazine van 2017. Meer dan 90 pagina’s vol met clubnieuws, reisverslagen en reportages. Iedere keer weer moet de redactie een selectie maken uit al het materiaal dat we ontvangen. Soms zouden we met gemak 100 pagina’s of meer kunnen vullen maar om praktische redenen is dat gewoon niet mogelijk.
In een bekend liedje van Rob de Nijs waarin hij zijn jeugd bezingt komt deze regel voor: ‘brandweerman worden was het doel van het leven’.  Waarschijnlijk geldt dat voor veel kleine jongens (en meisjes).  En hoewel de meesten uiteindelijk toch iets anders gaan doen blijft die oude droom vaak wel op de achtergrond aanwezig.

Liefhebbers van brandweerauto’s kunnen deze keer hun hart ophalen. Dit nummer staat er boordevol mee. Operationele wagens maar ook auto’s die al met pensioen zijn maar nog in zeer goede staat. Wilks laat ons kennismaken met de diverse bedrijven die zich toeleggen op het aanpassen van Land Rovers voor deze specifieke taak.
De LRCH ging dit jaar voor het eerst naar Zweden. Een land wat op het verlanglijstje van velen staat. Mocht je nog twijfelen, na het lezen van het verslag van de LRCH-trip ben je waarschijnlijk wel om.

De maand december is weer aangebroken en dat is voor veel mensen een periode om elkaar op te zoeken en tijd met elkaar door te brengen. Als je dadelijk onder de kerstboom zit dan speel je natuurlijk het ‘Grote LRCH Off roadspel’ wat deze keer bijgevoegd zit bij het magazine. Kies je favoriete model en doe je best om al eerste terug te zijn bij de clubtent. Dat valt nog niet mee, het parcours zit vol hindernissen. Steek jij in je bejaarde Series I die prestigieuze Velar de loef af op de zwarte route? 

Aan het eind van het jaar hebben we een paar honderd pagina’s tekst opgeleverd. Onzichtbaar voor de lezer zijn al die teksten, vaak last-minute, gelezen en eventueel gecorrigeerd door onze correctoren Ellen Quak en Jeroen Kaldenhoven.  Het minst ‘glamorous’ werk maar onmisbaar voor een mooi resultaat. Dank daarvoor! Tot slot: Namens het redactieteam een woord van dank voor eenieder die ons het afgelopen jaar voorzien heeft van foto’s, verhalen, reportages en tips. Zonder jullie input zouden we het blad niet kunnen maken

Prettige feestdagen en een gezond 2018!

Een ex-brandweerauto is nog lang niet uitgeblust …

De exen zijn heel geliefd

Een brandweerauto is na 15 tot 20 jaar in dienst te zijn geweest afgeschreven en wordt verkocht. Ex-brandweerauto’s zijn vaak geliefd als tweedehandsauto’s. Niet alleen vanwege de rode kleur. Het zijn en blijven bijzondere auto’s. We spreken met vier eigenaren van ex-brandweerauto’s en ze zijn allemaal enthousiast over hun auto en er misschien wel een beetje verliefd op.

 

  

 

 

 

 

 

Ett liv, leva livet!

LRCH goes Sweden

Begin juli 2017 parkeert rond 05:00 uur een lid van de All Road Commissie zijn auto op een onguur parkeerterreintje onder de rook van Utrecht. Aan de rand van het terreintje staat een roestige Fiat met beslagen ramen en een voorbijrazend stuk Deutsche gründlichkeit overstemt het vrolijke getjilp van vogeltjes. Verder is er niets behalve duisternis en de eerste zichtbare pogingen van de zon om een nieuwe dag te laten beginnen.

 

Laro At Work

zit dicht bij het vuur

Het was een praktische keuze van de brandweer in de gemeente Rheden om voor een Defender 130 te kiezen. Er moesten drie mannen in brandweerpakken op de achterbank passen, er moest een watertank met 450 liter water mee, een brandslang van 20 meter en wat gereedschap en de auto moest met dit alles ook nog overal op de heide en in de bossen van de heuvelachtige Veluwezoom kunnen komen. Een gesprek met zes mannen van het korps over de drie Land Rovers die al bijna 20 jaar trouw dienstdoen.

Een clubblad is pas een LRCH magazine als ...

We zijn altijd op zoek naar nieuwe verhalen (vooral de sterke), reis- en andere verslagen, belevenissen en wetenswaardigheden van u met uw Land Rover!

We zien uw stuk, hoeft niet lang te zijn (max. 600 woorden) en foto’s (zo groot mogelijk) graag tegemoet!
Stuur het aan: redactie@lrch.nl