IJskoningin Kerstrit 2016

 Het laatste evenement van dit jaar zit er weer op. 250 Landrovers en hun 800 “bemanningleden” hebben zondag 11 december kunnen genieten van een heel ander soort route dan vorig jaar. Dit keer geen schilderachtige dorpjes, dijken en uiterwaarden maar een mooi parcours door het Brabantse Land met heel veel onverharde wegen en zelfs een stukje oefenterrein op legerbasis Oirschot.

Om te zorgen dat alles op tijd gereed was en om iedereen te kunnen ontvangen kwamen de eerste vrijwilligers zaterdag al in Oisterwijk aan.  Het parcours op het oefenterrein werd uitgezet, het parkeerterrein op de camping afgebakend, de boodschappen voor de chocostop gedaan, de kerststollen gesneden etc.

De mensen van Streekpark Klein Oisterwijk waren die middag druk met het neerzetten van tafels, banken, vuurplaatsen en marktkramen. Op zaterdag was het wat je noemt "waterkoud" maar voor de zondag werd gelukkig beter weer voorspeld.Zondagochtend. Het was nog steeds erg fris maar wel helder met heel af en toe een zonnetje. Om negen uur stond het ontvangstcomité gereed. Het werd deze keer bijgestaan door De IJskoningin en haar hulpje Dwarrel. Koffie en iets lekkers stonden klaar, de vuren brandden en de clubshop had uitgepakt. Vanaf tien uur konden de roadbooks worden opgehaald bij de inschrijving waar de kachel lekker brandde. Bij het vertrek werden door een jury alle auto's bekeken om te bepalen welke er dit jaar het mooist dan wel leukst uitzag. Onderweg kon nog een puzzel opgelost worden door letters te spotten en er iets leesbaars van te maken. Al zigzaggend ging het richting A58 die via een fikse slalom over een bruggetje werd gepasseerd. Uiteindelijk was het eerste doel Wintelre met de stop voor de warme chocomel en het kerstbrood. 130 liter chocomel, 6 grote bussen slagroom, 50 kerststollen, 4 kg boter en 2,5 kg chocolaatjes werden daar maar liefst "geconsumeerd". Vanaf Wintelre ging het door naar het oefenterrein waar een niet te zware route was uitgezet. Behalve de spoelbak bij de uitgang was er in het hele traject maar één plas te vinden. Die werd door iedereen met veel enthousiasme genomen zodat er op het laatst weinig water maar des te meer modder lag.

Aan het einde van de rit zat nog een klein uitdagend stukje dat ook nogal modderig was maar voor zover wij weten zijn er alleen op het oefenterrein auto's losgetrokken. Kort na één uur kwam de eerste Land Rover het terrein van Klein Oisterwijk weer op. Tijd dus voor iets warms. Soep, hotdogs en poffertjes vonden gretig aftrek waarbij de rit nog eens werd doorgepraat en/of oude kennissen begroet. De hoeveelhedenvoedsel die er hier door gegaan zijn weten we (nog) niet. Wellicht dat het verslag in het volgende clubblad hier meer over kan melden.

De prijzen werden aan het einde van de dag, toen bijna iedereen weer terug was, uitgereikt. De mooiste auto was die van familie de Kock. De winnaar van de puzzelprijs is de familie Bos.  De oplossing van de puzzel was MERRY CHRISTMAS.

Type artikel: 

     

Kortweg LRCH is een vereniging van liefhebbers van het Engelse merk Land Rover ... 

Gebruikerslogin